Stamppot bietjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2006

Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 pond (runder)gehakt

- gehaktkruiden

- 3 grote uien, gesnipperd

- 1 pond voorgekookte bietjes

- azijn

- zout en peper

- evt. creme fraiche of klont boter

- 1 1/2 kilo kruimige aardappelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamppotstamper

Voorbereiding

- Schil de aardappelen, was en halfveer ze

- Schil en snipper de uien

- Kruid het gehakt naar smaak met gehaktkruiden (Silvo)


Bereidingswijze

- Doe de aardappelen in een grote pan, doe er water bij en zout naar smaak

- Leg hierbovenop het gehakt en de uien, breng dit aan de kook

- Laat dit op een matig vuur 10 min. koken

- Voeg de bietjes toe en laat nog 15 min. koken

-Giet het overtollige kookvocht af (bewaar een klein beetje of laat iets onderin de pan zitten)

- Stamp de stamppot en voeg evt. een klontje boter of een paar eetl. creme fraiche (dat laatste doe ik altijd) toe

- Breng op smaak met azijn, zout en peper

Serveertip

Lekker met een knapperig speklapje, maar hoeft natuurlijk niet, want er zit al vlees door de stamppot

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten