1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenbouten in romige champignonsaus

Kippenbouten in romige champignonsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2006

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten (poten met rugstuk) of kippenpoten (zonder rugstuk),

zout, peper,


40 g roomboter of margarine,


½ l blik champignonsoep,


2 dl water,


1 doosje champignons,


2 eieren,


1 dl slagroom of Room Culinair,


½ tl cayennepeper


50 g geschaafde amandelen.



Kippenbouten in romige champignonsaus
Kippenbouten in romige champignonsaus

Erg lekker !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en peper.


Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin.


Voeg na 15 minuten de inhoud van het blik, het water en de champignons in plakjes toe en sluit de pan.


Reken voor dit gerecht met kippenpoten op ? 50 minuten stooftijd.


Klop de eieren los met de room, cayennepeper en een beetje warme sau.


Voeg dit al roerende toe aan de pan en maak de sauz op smaak af.

Rooster de amandelen licht in een droge koekenpan en garneer hiermee het gerecht.

Serveertip

Lekker met gekookte spinazie en verse krieltjes.

Eet smakelijk.

Bron

Poelier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top