Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Brusselse spruitjessoep

Brusselse spruitjessoep

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2006

Ingrediënten 4 personen


-75 g boter
-3 eetlepel bloem
-1,5 l magere kippebouillon
-1 l water
-400 g brusselse spruitjes
-zout en peper
-kruidnoot
-1 eetlepel boter
-100 g magere spekblokjes



Een Brusselse streeksoep...en wat voor één !!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De boter in een ketel laten smelten, de tarwebloem al draaiend toevoegen en nog 1 minuut lang doordraaien.
-Niet laten bruin worden.
-De onvette bouillon toevoegen en steeds blijven mengen om aan het koken te brengen.
--De vlam verlagen en 15 minuten lang laten doorkoken.
-Af en toe eens nazien dat de smaak van de bloem verdwijnt.
-In een andere ketel, water aan de kook brengen, zout erin en er de spruitjes laten gaar koken, zonder deksel, wat ongeveer 8 et 10 minuten vergt.
-Uit het kookwater nemen en in koud water afkoelen.
-12 stuks opzij leggen voor de garnituur,

Bereidingswijze

-de rest in met 50 cl van het bouillon mixen, daarna met de rest vermengen.
-Kruiden met peper, kruidnoot en en weinig zout.
-Het spek met de boter in een grote pan braden.
-Als het spek krokant is, de 12 spruitjes toevoegen, deze even opwarmen en de kruiding met kruidnoot verbeteren.
-De spruitjes uit de pan nemen, het overtollige vet even laten uitlekken.

Serveertip

-Elke portie soep met 2 spruitjes en wat spek in het bord opdienen.
-Indien gewenst, wat zout toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top