Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2006

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Snijd de brie en boter in kleine blokjes en laat deze zacht worden op kamer temperatuur.
Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik en besmeer ze licht met olijfolie.
Was en droog de tijm en ris de blaadjes van het takje.

Bereidingswijze

Doe de tijm, samen met de brie, boter en zongedroogde tomaten in een kom en pureer dit met een staafmixer.
Besmeer het brood hier dik mee. Bestrooi het met pijnboompitten en peper.

Serveertip

Bak de broodjes af in 12 minuten en serveer het warm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marja1411 avatar
Marja1411 29-12-2020

Op zoek naar hapjes voor oudejaarsavond, is deze zeer welkom! Klinkt heel lekker ....en makkelijk

AnitaHeiblom avatar
AnitaHeiblom 17-11-2012

Erg lekker!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 28-12-2009

Een leuk hapje met lekkere ingredienten. Neem ik mee, bedankt ... Margrit

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 03-03-2007

Klinkt goed, neem ik mee gr Christa

sharktales avatar
sharktales 01-01-2007

Neem je recept mee, lijkt me erg lekker. Groeten Ria

vleermuisov avatar
vleermuisov 16-11-2006

Ik neem het mee, dank je wel. Ga het proberen met olijfolie in plaats van boter. Groetjesss

staerencarine avatar
staerencarine 07-11-2006

Dank je,neem het mee.Groet Carine.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten