LUIKSE WAFELS
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Mijn zoektocht naar de lekkerste wafels heb ik tot een goed einde gebracht. Deze zijn het helemaal voor ons. Lekker zoet, knapperig en beslist niet droog. Heerlijk zonder iets erop, maar nog heerlijker met slagroom of een bol Hertog Kersenrijk ijs!. ZAAAALIGGGGGG, dit is vanaf nu HET RECEPT voor mij.
Ingrediënten
Voor +/- 12 stuks:250 gr. roomboter (van de Aldi is perfect); 250 gr. zelfrijzend bakmeel; 4 eieren; 250 gr. kristal suiker; olie om in te vetten; geklopte slagroom en Hertog kersenrijk ijs indien je het extra lekker wilt maken.
Benodigdheden
wafelijzer (ik heb een tefal reverse en die is geweldig); mixer
Bereidingswijze
Smelt de boter en laat iets afkoelen. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Splits de eieren. Goed opletten dat er geen wit bij de dooiers komt.(eiwit in een aparte kom doen) Meng de gesmolten boter met de suiker en de eierdooiers kort met de mixer. Spatel met een houten platte lepel het bakmeel voorzichtig door het beslag en meng tot een gladde massa. Zorg dat de kom om de eiwitten stijf te kloppen vetvrij is (evt. met wat citroensap vetvrij maken). Klop hierin de eiwitten helemaal stijf met de mixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag, tot je beslag mooi glad is. Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. (zonnebloemolie) Pak een soeplepel en doe hierop een flinke opgehoopte hoeveelheid deeg op en leg in het midden van het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak in ca. 2 min. de wafel goudbruin en gaar. (in de tefal na 10 sec. omdraaien en daarna nog een paar maal omdraaien) Laat de gebakken wafels uitwasemen op een groot ovenrooster. leg ze naast elkaar op het rooster tot ze wat afgekoeld zijn. zo blijven ze knapperig. Leg op elk bord een wafel en schep daarop royaal kersenrijk ijs. garneer met de slagroom.