Vegetarische Strüdel

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 velletjes filodeeg,300 gram (buffel) mozzerella, 2 bakjes cherry tomaatjes, 1 blikje artisjokharten in 4-en gesneden, 200 gram nootjesmix (zonnebloempitten, meloenpitten,pijnboompitten), handje blanke rozijnen, eidooier aangemaakt met water, potje pesto, of zelfgemaakt: bosje bassilicum, 100 gr parmezaanse kaas, 2 dl olijfolie, 4 teentjes knoflook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tomaatjes halveren. Artisjok met de tomaatjes, helft van de nootjes, rozijnen, mozzerella en pesto mengen en maak op smaak met zout en peper. Maak nu met een blender de rest van de nootjes wat grof. Leg op een stuk bakpapier een velletje filodeeg. Pas op want het is erg dun! Smeer dit velletje in met de het eimengsel. Strooi wat van de notenpaneer (niet alles) over het deeg en leg precies nog een velletje deeg erover heen. Leg nu in het midden van links naar rechts de mozzerella vulling en rol dit dan stevig op. Het werkt perfect als je het met behulp van het bakpapier doet. Smeer dan de bovenkant van de rol weer in met het eimengsel en strooi daaroverheen weer wat gemalen nootjes en wat grof zeezouten peper. Bak de rol af in een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten.

Bron

Food & Fit

Serveertip

Serveren met een lekkere frisse salade. Eet Smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten