1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel

Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gram paprikamix
500 gram shoarmavlees
2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
5 eetlepels tomatenketchup
1/2 theelepel paprikapoeder
1 bekertje (125 ml) zure room
100 gram geraspte jong belegen kaas



Dit supergezonde gerecht met paprika en shoarmavlees ziet er vrolijk uit en smaakt beslist naar meer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de paprika‚€ôs schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika‚€ôs in blokjes of smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de paprika‚€ôs toe en bak alles nog 5 minuten.
Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade.


Variatie
? Vervang de tomatenketchup door een
klein blikje tomatenpuree of 1 dl
gezeefde tomaten.
? Schep eens een gesnipperde rode ui
door het gerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top