Oostenrijkse goulashsoep

  • Oostenrijks, Soep
  • > 120 min.

Waarschijnlijk staat deze soep er al vele malen op.
Maar ik zet hem er toch nog een keertje bij.
Hij is ook zo lekker !!

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr magere runderlappen

500 gr aardappelen

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 blikje tomaatstukjes (netto 400 gr)

1 klein blikje tomatenpuree

2 gedroogde chilipepertjes

2 theelepels majoraan

2 theelepels karwijzaad

1/2 eetlepel paprikapoeder

3 vleesbouillontabletten

1 runderschenkel

zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1871,64 kcal
Koolhydraten 148,66 g
Eiwitten 232,78 g
Vetten 29,22 g

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelstenen.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Snipper de ui en de teentjes knoflook.

Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.

Schep alle ingrediënten in een soeppan door elkaar en voeg 1 1/2 liter water
toe.

Breng het geheel op een zacht vuur langzaam aan de kook en laat de soep in ±
2 uur zachtjes gaar sudderen.

Verwijder de schenkel en breng de soep op smaak met zout en
peper.

Bron

Oostenrijk.

Serveertip

Lekker met stokbrood.
Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar

Doorsturen

Home Recepten