Oostenrijkse goulashsoep
- Oostenrijks, Soep
- > 120 min.
Waarschijnlijk staat deze soep er al vele malen op.
Maar ik zet hem er toch nog een keertje bij.
Hij is ook zo lekker !!
Ingrediënten
500 gr magere runderlappen500 gr aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 blikje tomaatstukjes (netto 400 gr)
1 klein blikje tomatenpuree
2 gedroogde chilipepertjes
2 theelepels majoraan
2 theelepels karwijzaad
1/2 eetlepel paprikapoeder
3 vleesbouillontabletten
1 runderschenkel
zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1871,64 kcal |
Koolhydraten | 148,66 g |
Eiwitten | 232,78 g |
Vetten | 29,22 g |
Bereidingswijze
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui en de teentjes knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Schep alle ingrediënten in een soeppan door elkaar en voeg 1 1/2 liter water
toe.
Breng het geheel op een zacht vuur langzaam aan de kook en laat de soep in ±
2 uur zachtjes gaar sudderen.
Verwijder de schenkel en breng de soep op smaak met zout en
peper.
Bron
Oostenrijk.
Serveertip
Lekker met stokbrood.
Eet smakelijk.