1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Flan met witlof

Flan met witlof

Door: brando70

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram witlof * 4 eieren * 2 dl melk * 2 dl room * 1/2 citroen * peper * zout * notmuskaat * 30 gram boter.


Verder heb je nodig


Is lekker als tussengerecht en ook als garnituur bij gevogelte of gebraaad van wit vlees.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Reinig en was de witlof en snijd het fijn. Laat het witlof gaarstoven in de boter. Voeg peper, zout en het sap van de 1/2 citroen bij. Laat het witlof goed uitlekken. Beboter 4 vuurvaste schaaltjes of een grotere schotel.

Bereidingswijze

KLop de eieren met de melk en room, kruid met nootmuskaat en meng met de witlof. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en laat gedurende 25 minuten stollen in een warmwaterbad in een matig warme oven op 180 graden.

Serveertip

Ontvorm en dien onmiddelijk op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top