1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Kikkerwten salade
  6. Kikkerwtensalade met paprika, feta en rozemarijn

Kikkerwtensalade met paprika, feta en rozemarijn

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1 blikje kikkerwten, 1 rode paprika, 1 rode ui, stukje feta, klein teentje knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde rozemarijn. Olijfolie om in te bakken, extra vergine olijfolie, (witte balsamico) azijn, citroensap, peper en zout, handvol verse peterselie.



Met dit recept oogst ik veel succes, en tegelijk is het lekker makkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de kikkerwten af en laat ze uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen en de paprika in dunne halve reepjes. Snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. De feta gaat in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Bak de ui en paprika en knoflook met de rozemarijn op een zacht vuur tot ze zacht zijn. Voeg paprikapoeder toe en bak heel even mee. Zet het vuur helemaal laag en warm de kikkerwten en de helft van de peterselie even mee. Klop ondertussen naar smaak een dressing van de extra vergine olijfolie met azijn en citroensap en zout en peper en meng dit door de groenten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen in een mooie schaal. Bestrooi vlak voor het opdienen met de feta en de rest van de peterselie. Eventueel nog een beetje vers gedraaide peper erover.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bij een marokkaanse stoofschotel en couscous.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top