1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Huisgerookte Beenham

Huisgerookte Beenham

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2006

Ingrediënten 4 personen


Beenhammetje van 700 gram 2 el olijfolie een flinke knijp Croma vloeibaar 1 Turks brood rucola 2 tomaten 1 rode ui


Verder heb je nodig


Rookoven


Dit gerecht gaat met grote regelmaat op ons menu verschijnen want het is werkelijk helemaal te gek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de ovenbodem met folie en leg op de plaats boven de branders 2 el beukenzaagsel (met kruiden). Bekleed ook het rooster met folie en prik hierin flink wat gaatjes. Haal de ham een kwartiertje voordat je gaat roken uit de koelkast en smeer hem in met de olie.

Bereidingswijze

Leg de ham op het rooster. Doe de deksel op de oven. Zet deze op het onderstel als de spiritus goed brandt. Als er rook uit het ventiliegaatje komt dit sluiten. Vanaf dat moment de ham 13 minuten roken. Doof de branders en laat de ham in de gesloten oven afkoelen. Verhit in een braadpan de Croma Bak de ham rondom bruin, voeg een scheut heet water toe en laat het vlees 30 minuten zachtjes sudderen. Keer onderweg je ham een keer om.

Serveertip

Verwarm het brood in de oven en snijd er 4 stukken van. Klap open, verdeel er wat rucola over, de tomatenplakjes, vervolgens enkele plakken ham en wat rauwe uienringen. Geef er mosterd bij. Deze ham, en zeker de licht gearomatiseerde jus zal ook heerlijk smaken bij asperges, zuurkoolstamppot of als voorgerecht op een groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top