1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. HOLLANDSE PLAATTAART MET PADDESTOELEN

HOLLANDSE PLAATTAART MET PADDESTOELEN

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2006

Ingrediënten


- 8 plakken (roomboter) bladerdeeg
- 2 eetl. olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 4 eieren
- 600 gram paddestoelen (varia)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 10 blaadjes salie
- 2 theel. tijm (vers gehakt)
- 75 gram gehakte walnoten
- 15 gram geraspte kaas (belegen)
- 3 dl. slagroom (of kookroom)
- zout en peper



Een typisch lekker herfstrecept met noten en paddestoelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Laat het bladerdeeg ontdooien

Bereidingswijze

- Bladerdeeg uitrollen tot de grootte van het bakblik
- De bodem inprikken
- Olie verhitten en hierin de ui 5 minuten bakken, dan de paddestoelen toevoegen en weer 5 minuten bakken
- Knoflook, salie, peper en tijm toevoegen. Alles even doorbakken.
- De paddestoelen laten uitlekken en afkoelen
- De helft van de kaas door het paddestoelenmengsel roeren en dan dit mengsel over de taartbodem uitsmeren
- Eieren loskloppen met de slagroom, zout en peper en dit over het paddestoelenmengsel gieten.
- Dan de noten en de rest van de kaas erop
- De taart 30 minuten in de oven afbakken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top