
VOOR VIS:
600 g kabeljauw gaar gekookt in groenten bouillon en gevlokt tot stukjes
kropsla
gekookte ei in plakjes
stukjes gevlokte vis
plakjes gekookte ei voor garnering
4 takjes peterselie voor garnering
4 plakjes citroen
VOOR COCKTAILSAUS:
slagroom (zonder suiker)
tomaten ketchup
mayonaise
mosterdpoeder
worcestersaus (paar druppels)
1 klein geraspt ui
zout
peper
Een typisch zuid afrikaans voorgerecht
1. Meng cocktailsaus goed door elkaar.
2. Voer brede cocktailglas uit met slablad.
3. Doe er dan cocktailsaus op.
4. Doe nu de gevlokte vis op de cocktailsaus en weer erna cocktailsaus op vis.
5. Garneer met plakjes ei, vlokjes vis en toefje peterselie.
6. Doe aan de rand van de glas een plakje citroen.
Als variatie voor cocktail, kan ook een whisky saus gebruik worden.
professoroud 03-11-2008
Hallo Deon, was weer eens aan het snuffelen bij je recepten. Dit lijkt me heerlijk en ga ik proberen. Dank je wel. Groetjes, Jos
jazzez 14-01-2007
Bij gebrek aan kabeljouw hebben we koolvis gebruikt. Koolvis is niet duur en een goed initiatief. We hebben heerlijk gegeten.
Dankje voor dit recept, Groeten Ettien
molenmeisje 27-12-2006
Het was heerlijk dus ik heb je recept meegenomen. Bedankt.
molenmeisje 16-12-2006
Sterren kan ik nog niet geven maar ik zet je salade op 2e kerstdag op ons VISkerstmenu. Het lijkt me heerlijk. Groetjes Molenmeisje
cedy 02-12-2006
heb deze bij favrieten gezet en ga hem zeker binnenlort eens maken bedankt deon.groeten van cedy