Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Oosters stamppotje

Oosters stamppotje

Door: menge161

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappelen
4 dl melk
een groene kool
een grote goudrenet
2 grote blonde uien
2 tenen knoflook
een halve stengel citroengras
1 verse rode peper
verse koriander
een stuk verse gember
1 el kerriepoeder
1 el ketoembar
2 tl djahépoeder
peper&zout
3 el arachideolie
3 el pindakaas
3 el seroendeng
boter
1 mespunt nootmuskaat



Lekkere pittige winterkost! ©Renske54

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kool in reepjes. Kook de aardappelen en zet de kool boven de aardappelen in een stoommandje met het deksel erop. Kook in plm. 20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Hak de gember, knoflook, citroengras, pepertje zonder zaadjes zeer fijn. Pel en snipper de uien. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Maak een kruidenmengsel van de djahé, kerrie, ketoembar, peper en zout. Verhit in een grote Braadpan 3 el olie en fruit het verse kruidenmengsel even aan. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Laat dit een tijdje smoren. Voeg het gedroogde kruidenmengsel en de appel toe en laat dit nog 10 minuten onder af en toe roeren smoren. Maak puree van de aardappels, melk, boter en nootmuskaat. Voeg het koolmengsel en het uienkruidenmengsel toe. Meng de pindakaas en seroendeng erdoor en maak op smaak met peper en zout. De helft van de koriander grof hakken en erdoor roeren. De andere helft fijnhakken en apart houden voor de garnering. Overdoen in een ingevette ovenschaal. Bestrooien met nog wat seroendeng. Hier en daar een klontje boter erop leggen. Dek af met alufolie en zet een half uur in een oven op 200 graden C. Verwijder de alufolie en laat de schotel onder de gril een korstje krijgen. Garneer met de rest van de koriander.

Serveertip

Braadworstjes smaken hier heerlijk bij, maak dan de jus af met een scheutje ketjap manis.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top