1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zoetzure zuurkoolschotel met kip

Zoetzure zuurkoolschotel met kip

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1 pot Chicken Tonight Ajam Pangang; 1 kg. aardappels; 4 kipfilets(ca. 400 gr.) in blokjes; 60 gr. boter of margarine; 50 gr. katenspek, in reepjes gesneden; 2,5 dl. melk; 500 gr. zuurkool(goed laten uitlekken); 2 eetlepels paneermeel; 2 takjes peterselie


Verder heb je nodig


Pan; vergiet; koekepan;ovenschotel


HET IS WEER ZUURKOOLTIJD,ZAAAAALIGGGGG...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels gaar.2.Bak intussen de kip in 25 gr. boter in ca. 5 min. lichtbruin.Bak katenspek 3 min. mee.Voeg de chicken tonight er aan toe en smoor de kip 10 min. op een laag vuur.Giet de aardappels af en pureer ze.Voeg er 20 gr. boter en de melk aan toe en roer tot het een luchtige puree is.Doe de helft van de puree in een ingevette ovenschotel en verdeel er de goed uitgelekte zuurkool over.Leg hierop de kip en schenk er de saus over.Schep de rest van de puree erop en strijk alles glad. Strooi er het paneermeel over en leg de rest van de boter er in klontjes op.Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C. in 30 min. gaar en goudbruin.strooi er de peterselie over.



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top