1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. stoofvlees

stoofvlees

Door: greetje5

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006

Ingrediënten


50 g boter
1 kg stoofvlees
2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
1/2 liter pils
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
peper en zout
1 grote snee brood, aan twee kanten met mosterd bestreken



Lekker bij belgische frieten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote steelpan.
Bak het vlees in kleine porties goed bruin.
Als je al het vlees tegelijk in de pan doet, zal de pan te fel afkoelen en het vlees niet bakken maar koken, waardoor het taai wordt.)
Schep het vlees telkens over in een dipe pan met dikke bodem.
Bak daarna (ook in de steelpan) de uiringen in dezelfde boter waarin je eerder het vlees hebt gebakken.
Schep ze ook bij het vlees.
Giet de pils in de steelpan en roer alles los.
Giet over het vlees.
Giet de pils in de steelpan en roer alles los.
Giet over het vlees.
Zet nu de diepe pan met het vlees op het vuur.
Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
Breng op smaak met peper en zout en leg de boterham er bovenop.
Laat 2 à 2,5 uur heel zachtjes pruttelen.
Roer af en toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top