Romige witlofschotel uit de oven
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....
Ingrediënten 4 personen
* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 284,35 kcal |
Koolhydraten | 8,33 g |
Eiwitten | 18,41 g |
Vetten | 19,23 g |
Benodigdheden
ovenschaal
Voorbereiding
vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........
Bron
AH
Serveertip
wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.