Romige witlofschotel uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Romige witlofschotel uit de oven

    Romige witlofschotel uit de oven

    Romige witlofschotel uit de oven

Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 284,35 kcal
Koolhydraten 8,33 g
Eiwitten 18,41 g
Vetten 19,23 g
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........

Bron

AH

Serveertip

wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

celsti avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten