1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlofschotel
  6. Romige witlofschotel uit de oven

Romige witlofschotel uit de oven

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006

Ingrediënten 4 personen


* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Ovenschaal


Romige witlofschotel uit de oven
Romige witlofschotel uit de oven

Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti


Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top