* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas
Ovenschaal
Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....
Vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........
Wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.
AH
martien22 18-12-2018
Gister dit gerecht gemaakt. Wij vonden het heerlijk. Omdat ik geen Boursin cuisine kon krijgen heb ik de ham aan de bovenzijde ingesmeerd met gewone Bousin. een paar lepels water toegevoegd, niet voorgekookt en 5 minuten langer in de oven gedaan. Omdat er geen foto bij dit recept stond heb ik die van mij geupload.
Freefiers 26-02-2017
Kook nooit witloof, maar braiseer het.
ger1958 18-12-2012
Helaas, deze gaan we niet meer maken. Ik had witlof voorgekookt en echt heel goed laten uitlekken. Opzicht was de smaak wel oké maar de saus was veel te dun.
lupaie 01-11-2009
Om het iets minder waterig te krijgen heb ik een heel dun laagje redelijke droge aardappelpuree tussen de tomaten en de onderste laag witof/ham gedaan. Heerlijk!!
knipje1 13-02-2009
hoi hoi
heb het vanavond gemaakt en het is heerlijk
bedankt groetjes josé