Romige witlofschotel uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006
  • Romige witlofschotel uit de oven

    Romige witlofschotel uit de oven

    Romige witlofschotel uit de oven

Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........

Bron

AH

Serveertip

wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

martien22 avatar
martien22 18-12-2018

Gister dit gerecht gemaakt. Wij vonden het heerlijk. Omdat ik geen Boursin cuisine kon krijgen heb ik de ham aan de bovenzijde ingesmeerd met gewone Bousin. een paar lepels water toegevoegd, niet voorgekookt en 5 minuten langer in de oven gedaan. Omdat er geen foto bij dit recept stond heb ik die van mij geupload.

Freefiers avatar
Freefiers 26-02-2017

Kook nooit witloof, maar braiseer het.

ger1958 avatar
ger1958 18-12-2012

Helaas, deze gaan we niet meer maken. Ik had witlof voorgekookt en echt heel goed laten uitlekken. Opzicht was de smaak wel oké maar de saus was veel te dun.

lupaie avatar
lupaie 01-11-2009

Om het iets minder waterig te krijgen heb ik een heel dun laagje redelijke droge aardappelpuree tussen de tomaten en de onderste laag witof/ham gedaan. Heerlijk!!

knipje1 avatar
knipje1 13-02-2009

hoi hoi heb het vanavond gemaakt en het is heerlijk bedankt groetjes josé

martine5 avatar
martine5 08-08-2008

Ik heb het vanavond gegeten en moet helaas zeggen dat het niet voor herhaling vatbaar is. Helaas....

shirltje avatar
shirltje 21-06-2008

we hebben je recept uitgeprobeerd en het was heerlijk; ga ik zeker nog vaker doen. groetjes Marijke

tjoetjoek avatar
tjoetjoek 11-06-2008

Erg lekker en het ziet er ook leuk uit. Alleen strooi ik nog een beetje peper en zout over de tomaten. Komt de smaak tengoede

anneke1001 avatar
anneke1001 29-12-2006

Wij vonden de witlof heerlijk!De ham heb ik niet om de lof gedaan,maar in kleine opgerolde reepjes in de schotel verdeeld . Groetjes Anneke

caroca avatar
caroca 10-12-2006

Wij vonden er niet zo veel aan, een beetje waterig, de smaak was wel ok. Groetjes, Caro

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten