1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Groentecannelloni

Groentecannelloni

Door: marcdepester

  • Frans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006

Ingrediënten 4 personen


-8 stuks mini venkel
-8 stuks mini wortel
-8 stuks mini courgette
-4 lasagnevellen (10cm x 20cm)
-10 cl koudgeperste olijfolie
-5 cl hazelnootolie
-1 bussel basilicum
-20 cl groentefond Lacroix
-grof zeezout, peper van de molen
-100 g parmezaanschilfers



Een origineel en lekker recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De minigroenten blancheren en afkoelen in ijswater (venkel 6 minuten, wortelen 4 minuten, courgettes 2€30)
-De basilicumblaadjes blancheren en afkoelen in ijswater, het sap goed uit de blaadjes persen
-De lasagnevellen koken (tussen 2 en 3 minuten voor verse deegwaren)

Bereidingswijze

-De groenten grillen.
-De 8 stuks venkel, 8 wortelen en 4 courgettes in fijne plakjes snijden en nog eens 4 courgettes warm houden voor de decoratie.
- De gesneden groenten op smaak brengen met hazelnootolie, indien nodig met grof zeezout en peper van de molen
-De lasagnevellen openleggen, daarop de gegrilde fijngesneden groenten leggen en oprollen om canneloni te bekomen.
-Een schotel lichtjes insmeren met olie, hierin de canneloni leggen en warm houden
-De groentefond van Lacroix opwarmen, in een blender doen samen met de basilicumblaadjes en de olijfolie en mixen om een mooi gebonden saus te bekomen.
-Indien nodig, bijkruiden.
-Leg de cannelloni op een bord (1 per persoon), de resterende groenten bijvoegen en overgieten met de saus.
-Afwerken met parmezaanschilfers

Serveertip

Tip:
**Om de smaak van een saus te corrigeren, kan een druppel citroensap (bij voorkeur groene citroen) wonderen doen. Opgelet: niet teveel gebruiken!

Bron

Lacroix



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top