1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Fish and Chips

Fish and Chips

  • Engels,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kg ovenfrites, 500 g kibbeling, 1 el
Mexicaanse kruiden,6-8 el(yoghurt)mayonaise
citroensap,1 el fijngehakte dille of bieslook (vers of diepvries van Darégal)


Verder heb je nodig


Bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw van 4 grote stukken bakpapier (30 x 40 cm) rechthoekige bakjes met een opstaande rand van ca. 6-8 cm, zet de hoeken met paperclips vast

Bereidingswijze

Zet de bakjes op een bakplaat en vul ze met ovenfrites. Bak de frites ca. 10 minuten in de oven. Verdeel dan de kibbeling over de bakjes. Strooi de Mexicaanse kruiden erover. Bak de fish and chips in nog ca. 8 minuten knapperig bruin. Roer in een schaaltje de mayonaise met enkele druppels citroensap en dille door elkaar

Serveertip

Zet de bakjes met fish and chips op vier borden en geef de citroenmayonaise er apart bij. Lekker met doperwtjes Alternatieve vissoort(en): Koolvis, Nijlbaars, Roodbaars
Schelvis, Tilapia, Zeeduivel

Bron

Tijd voor Vis



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top