1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Argetijnse soufflé

Argetijnse soufflé

Door: marcdepester

  • Argentijns, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2006

Ingrediënten 5 personen


-1/2 paprika
-200 gram krab in een blik
-30 gram boter
-30 gram bloem
-250 cl. melk
-4 eidooiers
-5 eiwitten
-1 eetlmepel droge Martini
-1 eetlepel geraspte parmezan
-zout , peper & muskatnoot



Een feestelijk warm voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Snijd de halve paprika in fijne plakjes en kook hem 10 minuten in een pot gezouten water .
-Laat afkoelen en uitlekken .
-Smelt de boter in een pot .
-Voeg bloem toe , dan melk en roer verder .

Bereidingswijze

-Meng naast het vuur 4 eidooiers , peper, krab en Martini .
-Breng op smaak met peper , zout en muskaatnoot .
-Kook 1 minuut zonder op te houden met roeren .
-Klop de eiwitten met snuifje zout stijf .
-Doe het in de bereiding in 2 maal.
-Eerst krachtig roeren en 2 de maal voorzichtig rondroeren .
-Giet het geheel in een lichtbeboterde soufflévorm.
-Maak met het punt van en mes een toer rondom rond .
-Bestrooi met parmezan en plaats 25 minuten in de oven op 180 C
.

Serveertip

Warm serveren en dien op met een groene salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top