Thaise salade met rosbief, mango en komkommer
- Thais, Voorgerecht
- 10-20 min.
Deze heerlijke salade kregen we bij vrienden. Dit weekend direct zelf gemaakt als voorgerecht bij de Tilapiafilet-in-thaise-saus. Een succes!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
3 limoenen - 2 eetl Thaise vissaus - 2 theel suiker - 1 rode peper - 1 zakje waterkers of veldsla (75 gr) -2 mango`s - 1 rode ui - 2 snackkomkommers (verkrijgbaar bij AH of in een Oosterse supermarkt) - 100 gram rosbief - 2 eetl pinda`s
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 215,73 kcal |
Koolhydraten | 29,36 g |
Eiwitten | 9,78 g |
Vetten | 5,24 g |
Voorbereiding
Pers de limoenen uit. Maak de rode peper schoon, verwijder de pitjes en snij deze in kleine stukjes. Verwijder de dikke stelen van de waterkers of maak de veldsla schoon. Schil de mango`s en snij deze in smalle repen. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Was de snackkomkommers en snij deze in plakjes. Hak de pinda`s fijn.
Bereidingswijze
Dressing roeren van limoensap, vissaus, suiker en rode peper. Mangorepen, rode ui en komkommerplakjes met de dressing mengen. Waterkers over de borden verdelen. Mangomengsel erover verdelen. Rosbief erover verdelen. Bestrooien met gehakte pinda`s.
Bron
?? via een vriendin
Serveertip
Heel erg lekker bij mijn Tilapiafilet-in-thaise-saus