Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

    Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

    Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva.
Zonder spek ook een heerlijk vegetarisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 649,56 kcal
Koolhydraten 79,49 g
Eiwitten 22,73 g
Vetten 25,57 g

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie.Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan langzaam uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg de champignons erbij en bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de ontdooide spinazie erbij en het pakje boursin. Breng alles aan de kook en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.

Bron

Recept van vriendin

Serveertip

De saus kan door de pasta geroerd worden of apart worden serveerd.
Voeg voor een pittige variant een lepeltje sambal toe

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten