Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2006
  • Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

    Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

    Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva.
Zonder spek ook een heerlijk vegetarisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie.Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan langzaam uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg de champignons erbij en bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de ontdooide spinazie erbij en het pakje boursin. Breng alles aan de kook en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.

Bron

Recept van vriendin

Serveertip

De saus kan door de pasta geroerd worden of apart worden serveerd.
Voeg voor een pittige variant een lepeltje sambal toe

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 17-01-2016

neem je recept mee,ziet er lekker uit,dank je wel. Jeannette

Kansanne avatar
Kansanne 04-08-2012

De kinderen hebben zitten smullen, en dat gebeurt niet vaak! Erg lekker!

Evelienvandam avatar
Evelienvandam 09-06-2012

Heerlijk gerecht. gisteravond geserveerd met lamskoteletjes, om je vingers bij af te likken!

Cathy69 avatar
Cathy69 29-02-2012

Lijkt me lekker ga hem vanavond maken

vonn61 avatar
vonn61 19-01-2009

Hallo, Ik heb dit gerecht vanavond gemaakt, we vonden het erg lekker. Groetjes Vonn

zonnebloem7 avatar
zonnebloem7 27-10-2006

Deze meegenomen, lijkt me een echt smakkelijk gerecht! Groetjes,

anita4 avatar
anita4 25-10-2006

hoi, ik heb je recept meegenomen! lijkt me erg lekker. een hele fijne avond nog en groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten