1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Spinazie
  5. Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers



Ook lekker zonder de spekreepjes maar met gebakken champignons
Ook lekker zonder de spekreepjes maar met gebakken champignons

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva.
Zonder spek ook een heerlijk vegetarisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie.Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan langzaam uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg de champignons erbij en bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de ontdooide spinazie erbij en het pakje boursin. Breng alles aan de kook en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De saus kan door de pasta geroerd worden of apart worden serveerd.
Voeg voor een pittige variant een lepeltje sambal toe

Bron

Recept van vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top