Stoofschotel (slankgerecht)

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2006
  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

  • Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

    Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 uien
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 1 courgette
  • 100 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 el tomatenpuree (optioneel)
  • ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt)
  • ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan.
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering)
  • Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn
  • 150 g geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan (Wok) + oven met grill. scherp mesje. Eventueel knoflookpers (ik snijd het fijn)

Voorbereiding

  • Snipper de gepelde uien.
  • Maak de paprika`s schoon. (zaadlijsten en zaadjes verwijderen)en snijd ze in reepjes.
  • Tip Keer de paprika`s en snijd in reepjes op de binnenkant want door het `vel` snijdt het moeilijker.
  • Uiteinden van courgette snijden en in plakjes snijden van ongeveer ½ cm dik.
  • Sperziebonen schoonmaken en doormidden breken.
  • Knoflook pellen en fijnsnijden (of door de knijper)

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig, niet bruin laten worden na 1 min de knoflook erbij.
  • Voeg de tomatenpuree toe en even goed roeren om het te laten `ontzuren`.
  • Dan de repen paprika, courgetteplakjes,sperziebonen de tomaten inclusief het vocht uit blik.
  • De sperziebonen duren het langst die zou je van te voren even ±10 min. kunnen laten koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg water toe zoveel als nodig is.
  • Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10- 15 minuten.
  • Proef even en als je niet van knapperige groenten houdt stoof het dan langer.
  • Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkelen minuten onder de ovengrill.
  • Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten en strooi de peterselie eroverheen (sorry vergeten bij de foto)
  • Dit recept is voor 4 personen, wij zijn met 2 dus ik hield de helft over.
  • Mocht je overhouden; zet afkoelde ovenschaal afgedekt in de oven.
  • De 2e dag
  • In een kleinere ovenschaal scheppen en wat kaas erover strooien.
  • In voorverwarmde oven van 175 C voor ± 10-15 minuten.
  • Grill inschakelen en de kaas laten smelten.
  • Terwijl de schaal in de oven staat 1 bakje kastanjechampignons (grote in 4 of kleine heel laten) met heel klein scheutje olie en wat knoflook zachtjes bakken.
  • Bijna op het laatst ± 1 tl balsamico-azijn toevoegen.
  • De 1e en de 2e avond gegeten met Penne pasta, de 2e avond met Troltolle pasta.
  • Nog wat verse Parmezaanse kaas erover en het was weer heerlijk.



Bron

Dochter

Serveertip

  • Lekker met Rijst of Pasta.
  • Tip 1; Druk nadat de groenten in een vuurvaste schaal zijn gedaan, met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de groenten en breek er 4 eieren in.Plaats onder de grill en dien op zodra de eieren zijn gestold.
  • Tip 2;Vervang de geraspte kaas door Mozzarella en laat ze onder de grill smelten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marianvanderoedel avatar
Marianvanderoedel 19-02-2021

Gisteren dit gerecht gemaakt, ik zocht naar een vegetarisch recept. Dit is heerlijk en komt zeker vaker op tafel!

johannaklunder avatar
johannaklunder 21-06-2018

Het ziet er lekker uit maar dit is eigenlijk wat ik altijd al maak als pastasaus. Ik vind het woord stoofschotel hier ongepast.

moniquek1 avatar
moniquek1 11-09-2017

neem je recept mee, het ziet er heerlijk uit ik heb een courget plant in de tuin staan,hoop er nog wat af te krijgen want hij groeit nu over het pad heen en donderdag moeten ze hierdoor met stellingen om zonnepanelen op het dak te leggen. groetjes Monique

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-03-2016

Heb dit gerecht gisteren gemaakt, i.p.v. zout heb ik 2 groentebouillon tabletten toegevoegd en een klein blikje tomatenpuree i,p.v. 1 eetl. en verder ook niet onder de grill en ook geen geraspte kaas gebruikt. maar Louise het was verrukkelijk. Komt beslist vaker op tafel. ik heb wel 2 kipfiletjes erbij gebakken, maar niet door het gerecht gedaan en dan nog heerlijke gebakken aardappeltjes erbij , lekker bruin, die ik eerst met de schil had gekookt en daarna de schil eraf. lekker laten afkoelen en dan zijn ze heerlijk als ze gebakken zijn. ik heb nog wat van het gerecht over, ik heb het ingevroren en de volgende keer doe ik er spaghetti of eiermie bij. Ook mijn Peter vond het super. Ook dank aan je dochter. lieve groetjes Ruth

Annadegrote avatar
Annadegrote 14-01-2016

Het was heerlijk....

pwiggers avatar
pwiggers 25-11-2015

Hoi Louise, ik neem dit recept van je mee. Binnenkort komt mijn leesclub een weekend hier en dan wil ik ee vegetarische stoofpot maken. Ik ga deze zeker proberen. Dank je wel voor het recept. Groetjes, Petra

alidada avatar
alidada 11-10-2015

De keus is aan jou Poebeerr, heb je liever vlees dan gebruk je hier gewoon vlees bij (of door) geen probleem.

poebeerr avatar
poebeerr 10-10-2015

Ik ga deze stoofschotel binnenkort eens proberen, maar wel met vlees.

alidada avatar
alidada 16-05-2015

Wallybos schreef bij mijn berichten. [i]Het was heerlijk![/i] Dank je wel Wallybos.

wendytjee avatar
wendytjee 22-04-2014

vandaag deze lekkere maaltijd weer is eten! mmm lekker hoor! :) nu alvast de voorbereidingen doen. is dat alvast gedaan. ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten