Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep op z'n Weight Watchers (4 punten per persoon)

Erwtensoep op z'n Weight Watchers (4 punten per persoon)

Door: markla2000

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2006

Ingrediënten 4 personen


150 gr spliterwten,
4 boullionblokjes,opgelost in 2 liter water,
2 uien,
2 preistengels,
2 wortels,
1/2 knolselderij,
paar aardappels,
1/2 bos selderij,
200 gr magere ham,in blokjes,
zout en peper.



Uit het 365 dagen kookboek van de Weight Watchers.
Ik heb het recept ietswat aangepast. In plaats van een kilo aardappels, doe ik er een paar aardappels in

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de spliterwten in water. Snijd de prei in ringen,de wortels in plakjes,de knolselderij en de aardappels in blokjes en de selderij in grote stukken.

Bereidingswijze

Kook de spliterwten in het water samen met de bouillonblokjes,de gesnipperde uien,de prei,de wortelen en de aardappelen in ongeveer 1,5 uur gaar. Voeg de selderij en de blokjes ham toe en laat nog even meekoken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Je kunt er nog magere rookworst of knakworstjes in plakjes aan toevoegen. Reken er dan wel extra punten voor.

Bron

365 dagen kookboek van de Weight Watchers



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van markla2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top