Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warme appel onder vanillevla

Warme appel onder vanillevla

Door: danibas

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-10-2006

Ingrediënten 4 personen


2 appels (zoet), 4 plakken cake, vanillevla of warme custardpudding (0,5 l), 2 el (poeder)suiker, 2 el kaneel (gemalen)


Verder heb je nodig


Magnetron, 4 magnotronbestendige schaaltjes met opstaande rand, en 4 dito kommetjes (voor over de appels in de magnetron)


Heerlijk zoet en warm nagerecht, met een traditionele smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appels dun, snijd ze daarna 1 keer doormidden, en snijd het klokhuis uit de halve appels zodat er een kuiltje ontstaat

Bereidingswijze

Roer de poedersuiker, kaneel en 2 el water door elkaar, en haal de appels door het mengsel heen. Leg de appels met het kuiltje naar boven op een schaaltje met opstaande rand, en verdeel het overblijvende suiker/kaneelmengsel in de kuiltjes. Plaats over de halve appels een kommetje, en verwarm de appels 4-6 minuten (max) in de magnetron. Na afloop de in repen gesneden cake half over de appel heen leggen.

Serveertip

Giet over de warme appel en de cake de vanillevla, (of warme custard pudding), en serveer direct. Eventueel garneren met slagroom. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danibas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top