1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza salami(met extra knoflook!)

Pizza salami(met extra knoflook!)

Door: mari-elle

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2006

Ingrediënten 2 personen


(voor pizzadeeg)500 g meel,1 zakje gist(dr oetker),halve eetlepel suiker,halve eetlepel zout,325 ml lauwwarm water.Evt wat meel(bloem)

Voor pizzasaus:1 blik tomaten(400 g)bosje basilicum(fijngeknipt),3 tenen knoflook,beetje olijfolie om te bakken,zout en versgemalen zwarte peper.

Voor t beleg:+/- 100 g salami,zakje geraspte jongbelegen kaas,zakje geraspte mozzarella of pizzakaas,1 bol knoflook.


Verder heb je nodig


Evt broodmachine om deeg te kneden


Zelfgemaakte pizza salami,met recept voor pizzasaus,smaakt als bij de italiaan!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor t pizzadeeg:vul de broodmachine met de ingredienten en zet m op t deegprogramma.Verdeel de deegbol direct in twee stukken en leg ze elk in een (met meel bestoven)kom.

Anders:meng de ingredienten in n grote kom,kneed goed door. verdeel t deeg in twee gelijke stukken en leg ze elk in een schaal bestoven met wat bloem.Laat t deeg minimaal n half uur rusten met n theedoek over de schaal.
Pers intussen de knoflookbol uit,doe de geperste knoflook in een klein schaaltje met olijfolie(anders verbrand t te snel in de oven)Snij ook de 3 tenen knoflook in dunne plakjes en bewaar ook die in een klein kommetje met n scheutje olijfolie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.
Fruit de knoflookplakjes in de olijfolie,als ze wat glazig zien,voeg dan de tomaten toe.Voeg de helft van de basilicum toe.Bak/stoof de saus ongeveer 20 min. totdat t meeste vocht verdampt is.daarna de rest van de basilicum toevoegen.
Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.Haal van t vuur en laat even afkoelen.
Werkwijze per pizza:
Rol intussen 1 van de deegbollen uit op bakpapier.Doe evt wat bloem eronder tegen t plakken.Rol de pizza mooi dun uit.
Beleg vervolgens met de helft van de tomatensaus,niet te dik.Strooi er wat geraspte mozzarella over.Verdeel het halve mengsel geperste knoflook over de pizza.Daarna de plakjes salami verdelen over de pizza,tot slot nog wat geraspte kaas en een laagje geraspte mozzarella.
Doe de pizza 8 minuten in de oven,en terwijl deze bakt maak je de andere pizza.

Serveertip

Is lekker met een frisse salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mari-elle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top