Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

 • Nederlands, Soep
 • 30-60 min.
 • Geplaatst op 21-10-2006
 • Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

 • Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

 • Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

 • Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter, Zontomaatje nemen die is het allerlekkerst!); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!)
2 theel. suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender (of fijne zeef).Flinke soeppan van 3 liter inhoud. vergiet

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in grove stukken. doe ze in de pan en zet de pan op een matig vuurtje. wacht tot er vocht uit de tomaten vrijkomt. roer af en toe.Leg -als er een bodem vocht in de pan ontstaan is- een deksel op de pan en zet het vuur hoger. wacht tot de inhoud kookt en zet dan het vuur laag en laat de deksel erop. af en toe roeren. laat dit 10 minuten pruttelen.
zet een vergiet op een grote kom en giet de tomaten door de zeef.(sap bewaren) laat de tomaten wat afkoelen en doe ze in de Blender en laat het tot pap pureren.(als je geen blender hebt dan de tomatenmassa met de bolle kant van een soeplepel door een fijne zeef wrijven).
was de pan af en doe er dan wat bakmargarine in. als het schuim weg is de ui en de knoflook erin doen. goed roeren en op een klein vuurtje 5 min. laten gaar worden. vervolgens doe je de sap van de tomaten uit de kom bij de uimassa en doe het tomaten mengsel er ook bij(tomatenmengsel nog eens door de zeef doen i.v.m. eventuele pitjes of velletjes!). flink doorroeren. vervolgens het pak tomatensap erdoor roeren en de gehaktballetjes en verder nog 750 ml tot 1 liter, ligt er aan hoe dik je de soep wil) heet water. goed roeren.(ik gebruik zelf 750 ml) als dit bijna kookt dan het zakje droge tomatensoep erdoor roeren. flink roeren zodat het niet gaat klonteren. vervolgens de 4 maggieblokjes (of de groentebouillon blokjes + maggieblokjes) erdoor en de vermicellie. naar smaak wat zout en peper en evt. 2 theelepeltjes suiker. alles weer laten koken, dan vuur laag, deksel schuin op de pan en 10 minuten zachtjes laten pruttelen. zaaaaaaalig.!!!!

p.s. ik voeg halverwege de kooktijd nog enkele druppels worcestershire sauce toe, maakt de soep nog wat pittiger. Ook heerlijk

Serveertip

Heerlijk met geroosterd stokbrood.
TIP
KREEG IK VAN STEFFIE32; Ze heeft van 1 liter water een halve liter afgehaald en daarin de droge tomatensoep goed opgelost en daarna dit weer aan de soep toegevoegd. zij had daardoor geen klontjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 19-08-2020

mobiel_1423490516 Dank je wel dat je even en berichtje achter liet, Leuk om te horen dat het goed gesmaakt heeft

mobiel_1423490516 avatar
mobiel_1423490516 19-08-2020

Deze tomatensoep gemaakt is heerlijk.

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-11-2019

https://www.aldi.nl/onze-producten/aldi-merken/de-hete-ketel/droge-soepmix-5210.article.html

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-11-2019

MerinL, hoi, dat zijn gewone zakjes droge tomatensoep. De Aldi verkoopt ze. Het zit in kartonnen doosje en ze hebben diverse smaken o.a. tomatensoepmix. Ik zrt hier even de link https://www.aldi.nl/onze-producten/aldi-merken/de-hete-ketel/droge-soepmix-5210.article.html

MerinL avatar
MerinL 03-11-2019

Hoi Ruth, ik wil graag deze soep gaan maken, maar waar kan ik droge tomatensoep halen? Ik vind hier niets over op internet..

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-08-2019

nicelifebert, keileuk voor je geweldige reactie. Ik had zelf zoiets van... nou en.. dan laat je dat zakje toch gewoon weg, want de soep is toch met of zonder zakje , mijn eigengemaakte tomatensoep. Maar zulke azijnpisser, daar heb ik gewoon niks mee, dus die geef ik ook geen antwoord, maar zo'n lieve reactie van jou.... I love youx

nicelifebert avatar
nicelifebert 07-08-2019

Je bent een afgunstige zeikerd Richard. Het is toevallig wel de lekkkerste tomatensoep, die maar te vinden is. Grtz. Nicelifebert.

richsmulkeuken avatar
richsmulkeuken 07-08-2019

Eigen gemaakte tomatensoep met een tomatensoepzakje voor 6 personen? Hm...

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-11-2017

leuke reactie, dank je wel didoroelofsen867. dank je wel. ik hoop dat het gaat smaken

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 05-11-2017

Nou, dit moet wel lekker zijn gezien de reacties! Neem deze mee voor volgend weekeinde en laat je nog weten wat wij er van vonden. Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten