FEUILLETE AU CHOU
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-10-2006
Ingrediënten
200 g groene koolbladeren zonder harde nerf, 450 g halfom gehakt, 250 g bladerdeeg, 1/2 glas witte wijn, 4 eetlepels tomatensaus, (1 teentje knoflook), 1 takje salie+ rozemarijn, fijngeknipt. 1 eidooier, olijfolie, peper en zoutVoorbereiding
koolbladeren blancheren in kokend water met een snufje zout, afgieten en af laten koelen.
Bereidingswijze
roerbak het gehakt met salie, rozemarijn (en knoflook) in een scheutje olijfolie. P en Z naar smaak. Wijn toevoegen + tomatensaus en nog 10 min laten pruttelen. Bladerdeeg uitrollen tot een grote rechthoek. De koolbladeren erover verdelen, randen vrijlaten. Schep de vlleesvullling erover en rol het geheel op. Versieren met wat deegrestjes en met losgeklopt eidooier bestrijken. 40 min bakken in oven 180?C.
Serveertip
Heerlijk met een kaassausje met komijn!
Laatste reacties
Dit recept zet ik graag in mijn kookboek Nelly. Lijkt me heerlijk. Hoop het snel te maken. Bedankt, Petra