1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Karbonade met mosterd-sinaasappelsaus

Karbonade met mosterd-sinaasappelsaus

Door: chaootje

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2006

Ingrediënten 4 personen


30 g boter
4 schouderkarbonades
peper, zout
1 sjalot, gesnipperd
1 sinaasappel, uitgeperst
1 dl rundvleesbouillon (van een tablet)
1 dl Finesse voor koken
2 el Groninger mosterd (Marne)




Bron: www.C1000.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades met peper en zout naar smaak en bak ze in een Braadpan, in de hete boter aan beide kanten bruin aan. Voeg de sjalot toe en bak hem 2 min. mee.
Voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat de karbonades met de deksel op de pan in ± 12 min. gaar stoven.
Neem ze uit de pan.
Roer de Finesse en de mosterd door de jus, roer het aanbaksel los en breng alles aan de kook.
Serveer de saus met de karbonades.
Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top