Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Pompoen
  6. Pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

Door: spikkertje

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1/2 zakje verse tijm (a 15 g)

1 kleine pompoen (ca. 1 kg)

grof zeezout

2 rode uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, in plakjes

250 g kastanjechampignons, in plakjes

1 eetlepel balsamicoazijn (of citroensap)

100 ml olijfolie extra vierge

1 zakje hazelnoten (65 g), grofgehakt

50 g pittige kaas, in flinters (bijv. grana padano)

125 g hüttenkäse


Verder heb je nodig


Braadslede


Pompoenen zijn er nu volop. Een vegetarisch hoofdgerecht hiermee!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Blaadjes tijm van takjes rissen. Pompoen in 8-12 parten snijden. Pitten en draden verwijderen. Parten pompoen naast elkaar in braadslede leggen en bestrooien met tijm, zout en peper. Ui, knoflook en champignons erover verdelen en geheel opnieuw bestrooien met zout en peper. Azijn en olijfolie over pompoenparten sprenkelen. Pompoenparten in midden van oven in 30-40 min. gaar laten worden. Regelmatig bedruipen met braadvocht. In droge Koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Parten pompoen in vier diepe borden leggen en braadvocht erover scheppen. Hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover strooien. Lekker met kruidige couscous.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top