1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Andijvie Stamppot

Andijvie Stamppot

Door: boudewijnsmult

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2006

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten voor andijvie Stampot

400 g gesneden andijvie
1,5 kg aardappelen
300 gram gerookte spekjes
1 rookworst of meer
1 ui
scheutje azijn
peper, zout
melk
klontje boter



Verder heb je nodig


Grote pan, stamper


Ingrediënten voor andijvie Stampot

400 g gesneden andijvie
1,5 kg aardappelen
250 gram gerookte spekjes
1 rookworst
1 ui
scheutje azijn
peper, zout
melk
klontje boter

Bereiden:

Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn.
Serveren met rookworst.
En klaar is je stamppot!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, ingredienten klaar zetten

Bereidingswijze


Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn.
Serveren met rookworst.
En klaar is je stamppot!

Serveertip

Met klontje boter en rookworst

Bron

Hobby-kok@hotmail.com



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boudewijnsmult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top