1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Aardbeien
  5. rabarber-aardbeienjam

rabarber-aardbeienjam

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2006

Ingrediënten


Voor 2 potten
6 stengels rabarber in stukken
1kg aardbeien
sap van 1 citroen
1 vanillestokje gehalveerd
150 gr kristalsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook in pan zonder deksel de rabarber, aardbeien citroensap, vanillestokje en kristalsuiker
1 uur en 30 min. op middelhoog vuur of tot de vruchten in gekookt en dik geworden zijn. kijk halverwege even of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg evt een beetje water toe.
controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg evt. een beetje water toe
controleer jam dikte door paar druppels op schoterltje te laten vallen en dat 5 min in koelkast te zetten.
schenk de jam in gesterriliseerde potten

Dit recept is te vinden in:

Bron

Tip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top