1. Home
  2. Recepten
  3. Eierbal
  4. groninger eierbal

groninger eierbal

  •  , Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2006

Ingrediënten 6 personen


6 hardgekookte eieren
boter + bloem gelijke delen (ca. 50gr)
water (heet) ca. 0.75 liter)
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels


Verder heb je nodig


Frituurpan
garde
anti-aanbakpan
houten pollepel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelijke delen bloem en boter (ca. 50gr.)
Boter niet bruin laten worden en bloem er in een keer bij in gooien. en ongeveer driekwart liter heet water toevoegen. (goed blijven roeren tot het een dikke stevige massa is).

Bereidingswijze

Aan toevoegen
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels

Serveertip

Doormidden snijden als snack

Bron

Wimria



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schrijvers1


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schrijvers1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top