1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Apple crumble
  6. Apple Crumble

Apple Crumble

  • Engels, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2006

Ingrediënten


150 gram boter
150 gram suiker
1 theelepel kaneel
300 gram meel
5 appels
rozijnen naar smaak
1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


1 grote bakvorm of een aantal kleinere ovenvaste schaaltjes


Super makkelijk te maken apple crumble... en al maanden een wekelijks terugkerend ritueel op mijn werk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appels en snij ze in stukken
wel de rozijnen in heet water, of in kaneelthee (verminder dan de hoeveelheid kaneel in het recept)
Vet de ovenschaal(tjes) goed in.
Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Kneed (vanillle)suiker, boter, meel en zout tot een korrelig deeg (de ingredienten moeten wel goed gemengd zijn). Als het niet korrelig genoeg is, dan voeg je eetlepels gewijs wat bloem toe.
Meng de appels met de rozijnen en de kaneel en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal(tjes). Kruimel het deeg erover heen en doe het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Vervang de appel eens door (stoof)peertjes, pruimen of abrikozen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defiep


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defiep
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top