Apple Crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2006

Super makkelijk te maken apple crumble... en al maanden een wekelijks terugkerend ritueel op mijn werk

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram boter
150 gram suiker
1 theelepel kaneel
300 gram meel
5 appels
rozijnen naar smaak
1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote bakvorm of een aantal kleinere ovenvaste schaaltjes

Voorbereiding

schil de appels en snij ze in stukken
wel de rozijnen in heet water, of in kaneelthee (verminder dan de hoeveelheid kaneel in het recept)

Vet de ovenschaal(tjes) goed in.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Kneed (vanillle)suiker, boter, meel en zout tot een korrelig deeg (de ingredienten moeten wel goed gemengd zijn). Als het niet korrelig genoeg is, dan voeg je eetlepels gewijs wat bloem toe.

Meng de appels met de rozijnen en de kaneel en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal(tjes). Kruimel het deeg erover heen en doe het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveertip

Vervang de appel eens door (stoof)peertjes, pruimen of abrikozen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Afa10 avatar
Afa10 26-08-2012

Dit is zooo lekker. Heb het nu verschillende keren gemaakt en iedereen is er gek op!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten