B'STILLA

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2006

B'STILLA kan ook gemakkelijker worden gemaakt! Gebruik ipv verse kip een kant-en-klaar gebakken kip.
Maak bouillon van bouillonblokjes,en voor filovelletjes bv bladerdeeg.
U moet in dat geval de vellen laten ontdooien,de randen aan elkaar plakken met water en de vellen vervolgens dun uitrollen.
Gebruik één uitgerold vel voor de onderkant en één voor de bovenkant.Een lekker Marokkaans recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • VOOR DE KIP:
    ongeveer 1 1/2 kg kipdelen (2 borst-stukken, een poot en een drumstick)
  • 1 wortel,grof gehakt
  • 1 ui,in vieren
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 pypkaneel
  • 1 liter water
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 4dl:kippenbouillon(van de kip)
  • 6 eidooiers
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper en zout.
  • VOOR DE SAUS:2 eetlepels boter
  • 1 grote ui in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • .
  • EN VERDER:200gr: walnoten, fijngehakt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 12 velletjes filodeeg
  • 125gr:gesmolten boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan-grote steelpan-ovenschotel.

Voorbereiding

Was de kip en bewerk de groenten zoals aangegeven in het recept.

Bereidingswijze

1/Kook de kip en de andere ingrediënten voor de kip in een grote braadpan;breng alles aan de kook,zet het vuur lager en laat ruim een uur zachtjes borrelen.Laat afkoelen.
2/Haal de kip uit de pan en zet apart.Zeef het kookvocht in een pan met maataanduiding.Zet het vuur hoog en kook het vocht in tot ongeveer 325 ML.
3/Haal intussen het kippenvlees van de botten en snijd het in kleine stukjes.
4/Smelt voor de saus de boter in een grote steelpan en braad daarin de ui goudgeel.Voeg de kruiden toe en roer heel even mee.Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag.Vermeng in een schaaltje de eidooiers met de maïzena en voeg beetje bij beetje wat van de lauwe bouillon toe tot het een homogeen mengsel is.Voeg de inhoud van het schaaltje weer toe aan de pan en roer direct!Blijf roeren terwijl u de bouillon verwarmt tot de saus dikker wordt.Voeg dan-van het vuur af-de stukjes kip,koriander,citroensap en peper en zout toe.
5/Vermeng in een schaal de walnoten met de poedersuiker en het kaneelpoeder.Vet een pizzavorm of ronde ovenschaal in van 30cm:doorsnede.Bestrijk 6 vilovellen met gesmolten boter en leg ze in de schaal,dusdanig dat ze met de uiteinden over de rand hangen en de bodem geheel bedekken.Bedek met een 1 cm:dikke laag van het kippenmengsel.Bestrooi met de helft van het walnotenmengsel.Sla de uiteinden hier overheen en bestrijk met boter.Herhaal dit hele proces met de laatste 6 filovellen.Maak de schotelten slotte netjes door stukjes vel in te stoppen en/of af te knippen.Bestrijk nogmaals met gesmolten boter.
6/Zet de schotel een half uur in een voorverwarmde oven van 180 Gr:Bestrooi dan met de rest van het walnotenmengsel en zet nog 10 minuten in de oven.

Bron

quick en tasty

Serveertip

Serveer warm als voorgerecht of als onderdeel van een buffet.©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten