Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. uiensaus

uiensaus

Door: omalady

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-10-2006

Ingrediënten


3 uien, 2 tl. suiker, 2 el. bloem, 1/2 tl tijm,h 1/2 vleesbouillontablet, 1/4 liter melk of water, zout naar smaak, peper naar smaak.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in halve ringen, Bak de met suiker bestrooide uien in het bakvet van het vlees (karbonade, snitzel, biefstuk) in ca. 5 minten goudbruin. Roer de bloem en de tijm door de uien en roerbak het mengsel nog ca. 1 minuut. Verkruimel de bouillontablet boven de uien en schenk al roerende beetje voor beetje de melk (of water) erbij; blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken en breng haar op smaak met zout en peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top