1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rode kool
  6. RODE KOOL

RODE KOOL

Door: Christa_Beldman

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2006

Ingrediënten 4 personen


- 1 rode kool
- 1 appel (Boskoop)
- 1 sjalot
- 1 eetl. plantaardige olie
- 200 ml. droge rode wijn
- 100 ml. water
- 2 eetl. rode wijnazijn
- 1 laurierblad
- 4 kruidnagels
- kaneelstokje
- 3 eetl. rozijnen
- zout en peper uit de molen



Een recept van Weight Watchers uit mijn afvalperiode (het is dus slank!), maar ik had de rode kool nog nooit zo lekker gegeten

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Was de rode kool en verwijder de buitenste bladeren. Snijd hem in de lengte in vieren. Haal de stronk eruit en snijd hem daarna overdwars in reepjes van 0.5 cm.

Bereidingswijze

- Snijd de appel in stukjes en snipper de sjalot
- Verhit de olie en fruit de sjalot
- Voeg de rode kool en de appel toe; laat dit ongeveer 4 minuten stoven (roerbakken!)
- Giet dan de rode wijn en de wijnazijn erbij
- Voeg de kruiden en de rozijnen toe en laat de kool in een gesloten pan in ongeveer 30 minuten gaar worden
- Verwijder het laurierblad, kruidnagelen en het kaneelstokje en proef even, evt. nog iets zoetstof toevoegen

Serveertip

POINTS, waarde per persoon: 1.5

Bron

Weight watchers



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top