Smoorvlees met rode ui

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode uien

· 600 g broccoli

· Conimex Wok Olie

· 400 g rundvleesreepjes

· 1 bakje Conimex Boemboe
voor Smoor Vlees

· 1 zak Conimex Mihoen

· 6 el fijngesneden selderij
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in partjes. Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes.

Bereidingswijze


Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook de broccoli en de steeltjes in 3-4 minuten gaar. Afgieten, laten uitlekken en afgedekt warm houden.

Zet intussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes samen met de rode ui ca. 2 minuten.

Roer er de boemboe en 150 ml water door en laat het geheel 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.

Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mihoen toe en laat ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Schep de selderij door de mihoen en verdeel de mihoen over 4 borden. Schep het smoorvlees en de warme broccoli ernaast.

Bron

conimex

Serveertip

Serveer er Conimex Kroepoek Cassave bij voor een lekker knappertje en zet Sambal Manis op tafel voor degenen die van extra pit houden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten