1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Simit

Simit

Door: sufi_delight

  • Turks, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2006

Ingrediënten


Deeg: 750 gr meel, 3/4 tl .zout, 2-1/4 tl. bakpoeder, 60 gr boter, 170 gr olijfolie, 6 el water Topping: 6 el. melk, of 1 losgeslagen ei, sesamzaadjes


Verder heb je nodig


Voor 24 stuks simit.


Deze droge biscuit met sesamzaad worden door straatleveranciers in het Middenoosten verkocht. In Turkije, Kandil Simidi staan op de tafel voor "Kandil Geceleri" viering van de Profeet zijn geboorte, opstijging, de openbaring van zijn missie, en wanneer de moskeën, tijdens de nacht van de macht, open zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de oven tot 200 graden. meng meel met het zout en bakpoeder in een kom. In een andere kom meng je de boter, olijfolie, melk, ei en water. Maak een gat in het midden van de droge bestanddelen en schenk de vloeistof erin. Roer samen om een zacht deeg te vormen. bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot, en rol deze in slangen. Vouw elke slang in twee helften, draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring.

Bereidingswijze


Plaats hen op een licht ingevete of bakplaat. kwast ze in met de melk of ei, besstrooi met sesamzaad en bak in het midden van de oven voor een half-uur of tot ze goudbruin zijn. Koel ze op draadrekken af en sla op in een goed gesloten verpakking.

Serveertip

Dien op met thee of koffie, yoghurt, kaas of jam.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sufi_delight
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top