1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Grieks eenpansgerecht.

Grieks eenpansgerecht.

Door: esther2009

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gr varkensvleesreepjes met gyros kruiden (of zelf gyros kruiden erover gooien als het varkensvlees naturel is)., 2 uien, 1 courgette, 1 groene en 1 rode paprika, 500 gr tomaten, 450 gr krieltjes, 2 theel oregano en 150 ml kippenbouillon.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees kruiden met de kruiden indien nodig. Uien in partjes snijden. Courgette en de paprika's in grove stukken snijden.
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en in plakken snijden. Krieltjes wassen en evt. een paar minuten in de magnetron of voorkoken.

Bereidingswijze

De varkensreepjes in de pan met olie snel bakken. De ui, courgette en paprika toevoegen en 5 minuten mee bakken. Nu de krieltjes en de tomaten en de oregano toevoegen en nog even bakken. Nu de bouillon erbij schenken en alles 5 minuten laten staan.

Serveertip

Gehakte peterselie erover gooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top