1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne

Lasagne

Door: bernardine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2006

Ingrediënten 6 personen


Lasagne vellen, Geraspte Goudse kaas.
Voor de rode saus: 2 eetl. olijfolie, 500 g (runder)gehakt, 2 grote uien (klein gesneden), evt. enkele champignons, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 blikje tomaten 350 g (klein gesneden), 1/2 liter passata, 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetl. gehakte peterselie, oregano, laurierblad, peper en zout.
Voor de bechamelsaus: 1 liter melk, 1 ui in vieren gesneden, 1/2 bosje peterselie (niet gesneden), laurierblad, 50 g boter, 50 g bloem, nootmuskaat, zout en peper.


Verder heb je nodig


Rechthoekige ovenschaal


De lekkerste lasagne!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote Koekenpan, bak hierin zachtjes het gehakt rul met de ui, champignons en de knoflook. Voeg de tomaten, de passata en de puree toe en de kruiden. Laat dit 30 min. zachtjes koken.
Verwarm intussen de melk in een grote pan, samen met de ui, peterselie en laurier.
Als het bijna kookt van het vuur af halen en 20 min laten staan met de deksel erop.
Smelt de boter in een andere pan, voeg de bloem toe, 1 min. zachtjes door laten koken en goed roeren, haal nu de pan van het vuur en voeg voorzichtig de gezeefde melk toe, scheutje voor scheutje, blijf goed roeren, net zolang totdat er een dikke gladde saus ontstaat. Nu weer 2 min. zachtjes koken, en peper, zout en nootmuskaat toevoegen.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Begin met een laag van de rode saus, daarna lasagne vellen, daarna bechamelsaus en ga zo door tot de schaal vol is. Zorg dat de laatste laag bechamel is en leg er een laag geraspte kaas over. Strooi nog wat oregano erover. Bak in de oven gedurende 20-30 min. totdat de kaas goudbruin kleurt.

Serveertip

Je kunt er ook nog een laag ontdooide (diepvries)spinazie tussen leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top