Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

  • Internationaal, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2006

Vegetarisch en lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot gekookte bietjes (335g), 600 ml groentebouilon, 50 g ongezouten roomboter, 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 250 g risottorijst, (b.v. arborio), 2 tl verse tijmblaadjes, 150 ml rode wijn, 75 g grofgehakte walnoten, 125 g verse geitenkaas, rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke pan met dikke bodem.

Voorbereiding

Laat de bietjes uitlekken.
Ui en knoflook fijnsnijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de rijst en tijm toe en bak al omscheppend tot alle rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn toe en verwarm al roerend tot bijna alle vocht is opgenomen. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en voeg pas nieuwe bouillon toe als het vorige scheutje bijna is opgenomen. Kook zo de risotto in 20 min. beetgaar. Snij de bietjes in kleine blokjes en meng ze met 2/3 van de noten door de risotto. Verkruimel voor het serveren de geitekaas over de risotto, bestrooi met de rest van de walnoten en garneer met rucola.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yvonne_v_v avatar
yvonne_v_v 11-08-2010

Ik heb dit recept leren kennen via http://celestina.web-log.nl/celestina/2007/03/bietenrisotto_m.html en al vaak gemaakt. Héérlijk!! Zie nu dat jij het al een half jaar eerder hebt gepubliceerd. Dank voor het delen dus!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten