Kroketje van fazant, kastanjes en peren

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2006

Origineel voorgerecht dat prima smaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-20gr roux
-100gr gegaarde fazant in fijne reepjes snijden
-1/2 deciliter gevogelte bouillon
-1/2 deciliter bruine leffe
-2 gekookte kastanjes, in kleine stukken gehakt
-1/4 appel in kleine blokjes
-bloem, eiwit en broodkruim om te paneren

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*spuitzak

Voorbereiding

-Laat de bouillon en het bier koken.
-Meng dit samen met koude roux.
Wanneer dit mengsel begint te binden, voeg je er de kastanjes bij, de appels en het fazantenvlees.
-Kruid af met peper en zout.

Bereidingswijze

-Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er mooie kroketjes van.
-Laat ze afkoelen en paneer ze daarna.
-Eerst in de bloem, dan in het eiwit en daarna in het broodkruim.
-Bak ze daarna in de frituur van 180°C

Serveertip

warm serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

karnol avatar
karnol 31-03-2009

Leuk recept: frisse smaak van appel en volle smaak van fazant. Een aanrader

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-05-2008

lijkt me heel lekker, ik ga het bij een volgend dineetje eens proberen.

edda_m avatar
edda_m 10-10-2006

al weer zo\'n byzonder recept! Ik ben zelf niet zo\'n fazant fan, maar misschien ook te proberen met wat parelhoen of kalkoen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten