1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse keuken
  4. Ash-e Shalgham

Ash-e Shalgham

Door: googoosh

  • Iraans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2006

Ingrediënten


500 gr. meiraap 100 gr basmati rijst, 200 gr lamsgehakt, 2 grote
uien, 50 gr spliterwten, 1/2 theelepel geelwortel 100 gr verse of 2 tl gedroogde munt,
plantaardige olie, zout, zwarte peper



Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng gehakt met geraspte uien, zout en zwart peper. Vorm kleine ballen en braad in olie bruin. Voeg 4-5 glazen heet water toe, de spliterwten en kook over middelmatige hitte voor ongeveer 10 minuten.

Bereidingswijze

Was meiraap en rijst. Schil raap en snijd het in stukken stukken. Voeg beide aan de ash toe. Voeg ook geelwortel, zout toe en zwarte peper. Vermeng goed en sudder over lage hitte voor ongeveer 15-20 minuten onder af en toe roeren.
Indien je verse munt gebruik, spoel en hak fijn. Bak munt in olie over middelmatige hitte voor 2-3 minuten.

Serveertip

Schep de ash in borden en verdeel er de munt over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top