1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kleine aardappeltaartjes

Kleine aardappeltaartjes

Door: pwiggers

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-10-2006

Ingrediënten 4 personen


2 of 3 middelgrote aardappelen (liefst geen vastkokende aardappelen) -
peper, zout -
boter om in te smeren -
wat tijm -
2 eidooiers -
125 ml slagroom


Verder heb je nodig


4 soufflebakjes van plm.7 cm. doorsnede

Kleine aardappeltaartjes
Kleine aardappeltaartjes

Deze aardappeltaartjes passen uitstekend bij een feestelijk vlees- of visgerecht. Heel mooi als je de borden vooraf klaarmaakt. Ik maak dit vaak bij mijn recept van Eendenborstfilet-in-sherrysinaasappelsaus.

N.B.
Heb je soufflebakjes die groter zijn dan plm. 7 cm. doorsnede gebruik pas dan de genoemde  hoeveelheden aan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en was de aardappelen.
Snij de aardappelen in dunne plakjes, eventueel met een kaasschaaf (dan niet meer wassen!).
Beboter de soufflebakjes.
Leg hierin de aardappelschijfjes.
Bestrooi de plakjes tussen de lagen met wat peper, zout en wat tijm.
Klop de eidooiers los met de room en schenk dit over de aardappelschijfjes.
Zet de soufflebakjes in het midden van de voorverwarmde oven.
De aardappeltjes zijn gaar en goudbruin in plm. 15-20 minuten.

Serveertip

Heerlijk bij mijn eendenborstrecept, maar ook bij alle feestelijke vlees- en visgerechten.

Bron

Tijdens een kookcursus bij Meesterkoks N.v.Beekveld en C.P. Schouten



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top