Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Door: pwiggers

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2006

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -
3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal


Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels boter. Vind je de puree nog wat te dik doer er dan een scheutje melk doorheen.
Ondertussen kook je de winterpeen beetgaar (± 20 min.) in weinig water.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en een paar druppels worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal.
Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas.
In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )

Tags, , , ,

Serveertip

Met een bokbiertje (zie reactie barbarian - Hardstikke lekker!!!

Bron

Libelle of Margriet



Deel dit recept

Reacties (55)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top