Huisgerookte Kalkoenfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Kalkoen met een subtiele rooksmaak. Mijn eerste experiment met de rookoven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoventje

Voorbereiding

Snijd de kalkoenfilet in repen. Klop het citroensap door de olie en voeg zout, peper en de knoflook toe. Wentel de kalkoenrepen erdoor en laat minimaal een uur marineren.
Vul de spiritusbranders en laat deze even op gang komen want het duurt even voor ze goed branden. Bekleed de bodem van de rookoven met een stuk folie en leg hierop 1 el berkenzaagsel naturel. Verdeel het boven de branders. Bekleed het rooster ook met folie en prik hier gaatjes in.

Bereidingswijze

Dep de kalkoen droog en leg het vlees op het rooster. Doe de deksel op de oven en zet het geheel op het onderstel. Als er rook uit het ventilatiegaatje komt sluit je dit en laat de kalkoenfilet vanaf dat moment 4 minuten roken. Doof de branders en laat de kalkoen nog even staan. Verhit nu in de koekenpan de boter en bak de kalkoenrepen rondom in 8 minuten goudbruin.

Bron

Gerookte lekkernijen

Serveertip

Serveer op een bedje van groene salade met dressing naar keuze, lauwwarm gekookte schijfjes aardappel en leg daarbovenop de kalkoenrepen. Schep er een klein beetje jus over ( heeft ook een subtiele rooksmaak) en strooi er vers gescheurde blaadjes basilicum over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten