1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pompoenschotel met geitenkaas

Pompoenschotel met geitenkaas

Door: spikkertje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kleine pompoen

2 eetlepels olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 courgette, in grove stukken

2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 theelepels gemalen komijn

mespunt cayennepeper

2 kaneelstokjes

150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld


Pompoen schotel

Hij is gelijk

Hij is gelijk
Pompoen schotel

Hij is gelijk

Hij is gelijk

Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in olie fruiten. Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen. Geheel goed omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden. Gerecht in schaal scheppen. geitenkaas erover strooien.

Serveertip

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top